Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 23.03.2019. godine, u 11,00 časova, lišili su slobode lice S.B. (1968) iz Zvornika, na osnovu raspisa o traganju PS Prijedor 2, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Prevara“.

Izvršenim provjerama kroz potražnu djelatnost MUP-a RS, utvrđeno da je za istim licem, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo isto krivično djelo, raspisana Centralna potjernica na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, kao i 4 raspisa o traganju raspisana od strane drugih Policijskih uprava.

Daljim uvidom u razmjenu podataka od strane policijskih službenika utvrđeno da je za licem S.B. raspisana jedna aktivna operativna potraga zbog krivičnog djela „Prevara“ od strane MUP-a Tuzlanskog kantona, kao i tri aktivne operativne potrage od strane MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon izvršene kriminalističke obrade od strane policijskih službenika PS Prijedor 2, lice lišeno slobode predato policijskim službenicima PU Banja Luka na dalju kriminalističku obradu.

PU Prijedor
Foto – ilustracija