bec-prijedorske mazoretkinje (1)Članice Mažoret kluba „Festina“ iz Prijedora učestvovale su protekle nedjelje, 7. decembra, na međunarodnom takmičenju mažoretkinja „Vienna Christmas Open“ koje je održano u glavnom gradu Austrije.

Mlade Prijedorčanke su učestvovale sa kadetskom ekipom te seniorkom Aleksandrom Kutlačom.

-Ovo takmičenje nam je poslužilo kao svojevrsna škola i sticanje iskustva. Nismo ni očekivali neke velike rezultate jer smo u evropskim okvirima mi još uvijek „početnici“. U Beču je nastupilo oko 1500 mažoretkinja iz cijele Evrope. Naše mlade djevojke su imale odličan nastup a za nas je uspjeh i sam nastup sa najboljima – potvrdila je Senka Spasojević, trener, koreograf i predsjednik „Festine“.

Ona je dodala da su mažoretkinje „Festine“ nastupile u četiri kategorije, male kadetkinje u mini formaciji sa štapom, dok je Aleksandra Kutlača nastupila u kategorijama solo štap, solo dva štapa i solo pom-pon.

-Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima naših malih mažoretkinja kao i gradonačelniku Prijedora Marku Paviću te Odjeljenju za društvene djelatnosti koji su nam pomogli da odemo na ovo značajno evropsko takmičenje – istakla je Senka Spasojević.

Na takmičenju u Beču svoje predstavnike imale su Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rusija, Italija, Rumunija, Slovenija, Poljska i Austrija, dok su Bosnu i Hercegovinu predstavljale samo mlade Prijedorčanke iz „Festine“.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Senka Spasojević
bec-prijedorske mazoretkinje (3) bec-prijedorske mazoretkinje (4) bec-prijedorske mazoretkinje (5) bec-prijedorske mazoretkinje (6) bec-prijedorske mazoretkinje (7) bec-prijedorske mazoretkinje (8) bec-prijedorske mazoretkinje (9) bec-prijedorske mazoretkinje (10) bec-prijedorske mazoretkinje (11) bec-prijedorske mazoretkinje (2)