Članovi SDS iz Prijedora pozvali su sve legalno izabrane članove Skupštine ove stranke, kao i predsjednika GO Milana Tubina, da dođu na vanrednu Skupštinu koja će biti održana u nedjelju.

U svom saopštenju za javnost, naveli su da je sinoć prekinuta sjednica GO, ali da je Tubin nakon toga izjavio da je Gradski odbor donio zaključak kojim se osuđuje sazivanje vanredne Skupštine SDS Prijedor.

– Prava istina je da se prilikom prijedloga Tubina da se iz SDS isključe neki članovi, Odbor rasuo, velika većina je napustila sastanak. Između ostalih, sastanak su napustila sva četiri prisutna odbornika, a među njima i šef Kluba odbornika, i nije donesen nikakav zaključak. Po pitanju vanredne Skupštine, nije bilo ni riječi o tome kao zvaničnoj tački, od strane predsjednika, gospodina Tubina – naveli su članovi SDS.

Naveli su i da izražavaju veliku zabrinutost za ovakvu manipulaciju, kršenje svih demokratskih principa i zloupotrebu institucije Gradskog odbora Prijedor, odnosno njegovih članova, od strane predsjednika Milana Tubina.

Ovo saopštenje potpisalo je preko 30 članova GO SDS Prijedor koji su sinoć napustili sjednicu, a na kojoj je bilo prisutno njih 45.

Inače, vanrednu Skupštinu, a na incijativu više od 50 odsto članova Skupštine SDS, zakazao je zamjenik predsjednika SDS Prijedor, za nedelju u 11 sati u Prijedoru.

EuroBlic-srpskainfo.com