Pravoslavni vjernici ljubijske parohije predvođeni novim parohom Slavoljubom Kneževićem pokrenuli su humanitarnu božićnu akciju u kojoj su, pred božićne praznike, podijelili oko tridesetak paketa humanitarne pomoći osnovnih životnih potrepština, socijalno najugroženijima mještanima Ljubije.

Izražavajući zadovoljstvo što je akcija imala odjeka među parohijanima u Ljubiji, Knežević je istakao radost što duh milosrđa među narodom ne jenjava ni u kakvim, pa ni ovim vremenima.

-Neopisivo sam radostan da u ovo vrijeme ideoloških previranja i društvenih nemira postoje „božji ljudi” koji imaju osjećaj za druge, za bližnje, posebno u ove dane kada se nebo spušta na zemlju i zemlja uzdiže u nebo – istakao je paroh Knežević.

On je dodao da je obilazeći parohijane po LJubiji, Cikotama, Volaru, LJeskarama i Miskoj Glavi, primijetio da mnogi žive na rubu egzistencije što je bio razlog pokretanja ove akcije.

Paket sadrži osnovne namirnice, vreću brašna od 20 kilograma, pet litara ulja, so, tjesteninu, sanitarije i druge namirnice.

-Naša nagrada je bila radost, gostoprimstvo i ljubav koju su nam ukazivali svi ti čestiti ljudi domaćini koji sa znojem lica svojega hrane svoju djecu. Ganulo ih je u dušu da njihova crkva, sveštenstvo i blagočestivi narod brine o njima – naglasio je Knežević.

On je zahvaljujući svim učesnicima ove humane akcije, ocjenjujući ih kao ljude dobre volje i samarićanske svijesti, najavio u najskorije vrijeme još sličnih akcija za najugroženije mještane ove parohije.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com