Danijel Radanović (25) i Danijel Lajić (24) iz Prijedora uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da iznude 2.500 maraka od sugrađanina T.T. (67).

U PU Prijedor navode da su osumnjičeni u nedjelju oko 16 časova došli u kuću T.T. u Saničanima kod Prijedora i od njega tražili novac. Navodno se radilo o dugu od 2.000 maraka, koje je vlasnik kuće imao prema drugom licu. T.T. je negirao da ima bilo kakva dugovanja i odbio je da im preda novac, pa je jedan od osumnjičenih izvukao pištolj.

– Nakon što je T.T. odbio da im preda novac osumnjičeni su ga, uz prijetnju pištoljem, fizički napali i zadali mu više udaraca po glavi i tijelu. Tom prilikom nanijeli su mu lakše povrede, a potom su pobjegli – saopšteno je iz PU Prijedor.

U tom trenutku policiji nije bio poznat identitet napadača, ali su operativnim radom uspjeli da ih identifikuju i uhapse.

– Radeći na rasvjetljavanju cijelog slučaja policija je kod D.R. pronašla i privremeno oduzela pištolj “češka zbrojovka”, kalibra 7,65 mm, kao i određenu količinu municije – navode u policiji.

Inače, Danijel Radanović već ima policijski dosije i u više navrata je privođen zbog raznih krivičnih djela. S druge strane, osumnjičeni Lajić do sada nije prolazio kroz policijske evidencije.

SASLUŠANI

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni Danijel Radanović i Danijel Lajić predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima iznuda i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Obojicu je juče saslušavao tužilac koji će, nakon toga, odlučiti o prijedlogu za pritvor.

Novosti.rs