U okviru 15.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora u “krajiškom derbiju” dočekali su banjalučki Borac i aktuelnom lideru nanijeli prvi ovosezonski poraz.

Konačan rezultat glasio je 1:0 a pogodak odluke, kao i u prošlom kolu, postigao je Mujo Mujagić.

Prijedorčani su ostvarili četvrti uzastopni trijumf kojim su se učvrstili na trećoj poziciji.

Prvi dio susreta obilježio je detalj iz 33.minuta kada je sudija Njegomirović dosudio penal za goste iako se činilo da kontakta u šesnaestercu zeleno-crnih nije ni bilo.

Na ovu odluku burno su reagovali Crnomarković i Pekija kojima je glavni arnitar dao žute kartone zbog prigovora.

Najstrožu kaznu izveo je kapiten Banjalučana Saša Kajkut ali ga je golman Hamzabegović “pročitao” i odbranio njegov udarac što je dalo dodatno samopouzdanje domaćima.

Imali su igrači lidera zrelije prilike i u nastavku meča ali odbrana Rudar-Prijedora bila je na visini zadatka.

Sa druge strane, izabranici trenera Žerića strpljivo su čekali svoj trenutak koji je stigao u 87.minuti.

U gužvi pred golom Savatovića najbolje se snašao Mujagić koji je loptu smjestio iza čuvara mreže crveno-plavih za veliku radost svojih saigrača i prisutne publike.

Do kraja nije bilo promjena pa su “rudari sa Sane” proslavili sedmi ovosezonski trijumf koji im je sigurno najdraži jer je ostvaren u “krajiškom derbiju”.

Rudar-Prijedor: Borac 1:0 (0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 400
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelac: Mujagić u 87.minuti
Žuti kartoni: Kovačević, Gavranović, Crnomarković, Pekija, Ramić, Sajak, Hamzabegović (Rudar-Prijedor), Burazor, Ćosić, Popović, Mazić, Šikanjić (Borac)

Rudar-Prijedor
Hamzabegović, Ramić, Lezić, Kovačević, Gavranović, Pekija, Crnomarković, Mrkić (Lajić), Mujagić (Živanić), Kukavica (Sajak), Davidović
Trener-Nedžad Žerić

Borac
Savatović, Bajić, Kajkut (Šikanjić), Ćosić, Si.Dujaković (St.Dujaković), Žeravica, Mojović, Burazor, Mazić, Popović, Aničić (Jakupović)
Trener-Darko Vojvodić

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Rudar-Prijedor