Kao i mnogi mališani, početkom septembra i mali Nikola Dunović iz Prijedora, sin Jelene Trikić, nazvane “Majka hrabrost” jer je odbila liječenje citostaticima da bi donijela na svijet sina Nikolu, pošao je u prvi razred prijedorske Osnovne škole “Desanka Maksimović”. Nikola je, 9. oktobra napunio šest godina i pored redovne škole pohađa i školu “Malac genijalac” svake nedjelje po tri sata.

– Ova škola, tačnije ljudi koji je vode izrazili su sami ideju da stipendiraju Nikolu dvije godine, što bi inače koštalo 4.000 KM. (oko 2.000 evra). Tu uče brojeve i aritmetiku i Nikola je tu izuzetan. Zadatke koje ja ne umijem da riješim Nikola riješi kao od šale. To je podešeno za njihove male mozgove i tu se mi stariji ne snalazimo baš – ispričao je otac Goran Dunović.

Sa posebnim ponosom dodaje i da je predviđeno da Nikola ide na takmičenje i učestvuje na maloj Olimpijadi. Zbog svih tih školskih obaveza, Nikola sa ocem rjeđe odlazi u Drvar na majčin grob, kako bi učinio ono što je davno naučio – da majci zapali svijeću.

– Za to nam ostaju subota ili praznik da Nikola ode na majčin grob i to pokušavam da uskladim sa svojim i njegovim obavezama. Inače, Nikola je vrlo nestašan dječak i teško ga je ukrotiti. Voli da crta i tu je dobar. Ima svoje društvo u jednoj i drugoj školi i to mu mnogo znači, pošto u naselju gdje živimo nema vršnjaka – priča Nikolin otac Goran za “Vesti”.

Vesti-online.com