rudar prijedor-proleter-foto (8)Fudbaleri Rudar-Prijedora, ovogodišnjeg finaliste Kupa Republike Srpske, plasirali su se u polufinale ovog takmičenja, pošto su kao gosti savladali ekipu drugoligaša Modriča-Maksime sa 2:0.

„Rudari sa Sane“ došli su u vođstvo u 34.minuti, kada je, poslije centaršuta Nebojše Šodića sa desne strane njihov kapiten i najbolji akter meča Vedran Kantar zahvatio loptu na drugoj stativi i sa oko 13-14 metara pogodio suprotan ugao-1.0.

Na isteku sudijske nadoknade trijumf zeleno-crnih potvrdio je Siniša Radoja, pošto je sa ivice šesnaesterca odličnim udarcem savladao nekadašnjeg golmana Prijedorčana Bojana Tripića.

-Bila je to utakmica na vrhunskom nivou. Rudar Prijedor ima fenomenalnu ekipu, ali smo se junački držali. Naši mladići su protiv rivala, koji ima igru, potvrdili da sa potencijalom koji posjeduju od njih može mnogo da se očekuje u budućnosti. Ovo im je bilo vrijedno iskustvo – rekao je šef stručnog štaba „uljara“ Nikola Nikić.

Izabranici Darka Nestorovića, koji nakon prvog dijela prvenstva Prve lige RS dijele drugo i treće mjesto sa gradiškom Kozarom, sa dva boda manje od vodećeg trebinjskog Leotara, na najljepši način okončali su jesenju polusezonu.

-Pohvalio bih i čestitao mladom timu domaćina koji nam je pružio dostojan otpor. Ipak, kvalitet je bio na našoj strani, što smo i potvrdili, ne igrajući se ugledom kluba. Stvorili smo još nekoliko izglednih šansi, zasluženo savladali Modričane i plasirali se u završnicu Kupa RS – istakao je Vedran Kantar.

Modriča Maksima 0(0)
Rudar Prijedor 2(1)

Strijelci: 0:1 Kantar u 34, 0:2 Radoja u 90+2.minuti
Stadion: „Dr Milan Jelić“ u Modriči
Gledalaca: 100
Sudija: Milan Stanivuković (Banjaluka) 7
Žuti karton: Lukić (Modriča Maksima)

MODRIČA MAKSIMA:
Tripić 6, Bojić 6,5, Buljić 6,5, Koprivica 7, N.Prljeta 7,5, Demonjić 7, Perić 6 (od 71. S.Sarkić -), Pejić 6 (od 46. Radić 6), R.Prljeta 6, Lukić 6 (od 64. Lj.Sarkić -), Đokić 7
Trener: Nikola Nikić

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić 7, Šodić 7,5, Saničanin 7, Pekija 7, Đokić 7, Radoja 7,5, Mirković 7, Kantar 8 (od 90. Devušić -), Ćulum 6,5, Stijepić 6,5, Redžić 7 (od 84. Kojić -)
Trener: Darko Nestorović

Igrač utakmice: Vedran Kantar (Rudar Prijedor) 8

VIJENAC NA JELIĆEVOM GROBU

Delegacija Rudar-Prijedora u kojoj su bili: predsjednik kluba Goran Bojić, sekretar Zijad Čanić, šef stručnog štaba Darko Nestorović i kapiten Vedran Kantar, sa sudijama iz Banjaluke (Milan Stanivuković, Željko Dragojević, Davorin Zrnić i Milan Docić) prije susreta u Modriči posjetila je grob dr Milana Jelića.

Tom prilikom, uz domaćina, legendarnog Nikolu Nikića, položila je vijenac u znak poštovanja i sjećanja na nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i istaknutog fudbalskog radnika.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva