Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, uz nadzor dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja o posjedovanju narkotičkih sredstava, dana 16.05.2018. godine u Novom Gradu, izvršili su pretres stana i vikendice koje koristi lice D.Š. iz Novog Grada.

Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete 23 saksije sa stabljikama veličine od 10 do 150 cm, a koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, uzgojene u vještačkim uslovima u improvizovanoj laboratoriji za proizvodnju opojne droge marihuane.

Takođe, tokom pretresa pronađene su lampe sa pripadajućim električnim instalacijama kao i druga oprema namijenjena za uzgoj i proizvodnju opojne droge, automatska puška i 119 komada metaka različitog kalibra.

Zbog postojanja osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga” i krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, osumnjičeno lice D.Š. lišeno je slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada.

Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeno lice predato je u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na čiji prijedlog je od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Gradu osumnjičenom određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana.

PU Prijedor