Na parkingu na području Ribnika policija je primijetila i uhapsila Gojka V. (25) iz prijedorskog mjesta Omarska, a za kojeg je utvrđeno da je u tom naselju, vozeći FIAT punto, usmrtio mještanina Ljuboju Jasnića (56).

Lociranjem i hvatanjem odbjeglog vozača, ali i dvojice saputnika, okončan je veliki dio policijskog posla, a na potezu je tužilaštvo.

Opsežna istraga, koja je na kraju dala rezultate, počela je juče, kada je pored puta pronađeno tijelo nesrećnog pješaka.

Utvrđeno je odmah da je poginuo u noći između subote i nedjelje, kada ga je udario auto, a u narednih nekoliko sati sklopljene su i ostale kockice.

Hapšenje Gojka V. realizovano je u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Ribnik, a uhapšeni su i Đorđe R. (25) i Darko D. (23), obojica iz Prijedora, koji su u vrijeme nesreće bili u FIAT puntu, koji je pješaka udario.

“Nakon nezgode je vozač G.V. pobjegao sa lica mjesta, ne pružajući pomoć stradalom pješaku”, kazali su “Nezavisnim” iz prijedorske policije.

Policajci su pretresli stan i druge prostorije koje koriste Gojko, Đorđe i Darko, sve trojica iz Omarske. U Đorđevoj garaži pronađen je FIAT. Na sebi je imao oštećenja, tako da je to još jedan od dokaza. Istraga se nastavlja, a u sklopu nje posla će biti i za patologa.

“Tužilac je naredio obdukciju tijela stradalog u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci”, rekli su iz prijedorske policije.

Kako se nezvanično saznaje, od siline udara nesrećni pješak je odbačen u kanal pored puta, u zaseoku Danići, gdje je juče prije podne pronađen mrtav.

“U prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode obavili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor”, saopštila je juče Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Policija u ovom slučaju nastavlja rad na dokumentovanju tri krivična djela, uključujući i ugrožavanje saobraćaja, te nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Nezavisne novine
Foto – ilustracija