Novim porastom vodostaja Sane, mještani Cikota ali i obližnjeg Volara ostali su bez pristupa mostu preko ove rijeke i najbližem i najbržem putu do Prijedora i Novog Grada, do škole, posla, doktora.

Naime, Sana se izlila na pristupne puteve pa je nemoguće prići mostu sa lijeve obale.

Mještani ovih sela prinuđeni su da do Prijedora idu duplo dužim putem, preko Kalajeva, Ljeskara i Hambarina, jer je u prekidu i put do grada preko Bišćana.

-Čim nivo Sane počne da raste, nama je otežan put do grada jer se prilazni putevi mostu nalaze nisko i blizu obale, svega nekoliko metara od rijeke. Godinama unazad pokušavamo da riješimo prilaz mostu iz drugog pravca. Čuli smo da su riješeni imovinski problemi koji su se pojavili ali ništa se ne dešava. Apelujemo na Gradsku upravu da se ovo pitanje što prije riješi te da se napravi novi prilaz mostu koji neće ugrožavati visok vodostaj Sane. U našem selu ima i male djece, starijih osoba ali i radnika, pa nam je potreban nesmetan pristup i prelaz preko mosta jer tako najbrže stižemo do škole, posla ili doktora – rekao nam je jedan mještanin Cikota.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com