Adin Hodžić (23) koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Senada Kaltaka (66) u Prijedoru, već je prolazio kroz policijske evidencije i ovo nije prvi put da je vinovnik nekog teškog krivičnog djela.

Rasvijetljeno razbojništvo: Uhapšen Prijedorčanin koji je uz prijetnju oružjem oteo novac od taksiste

Naime, Hodžić je u decembru 2021. godine uhapšen nakon što je uz prijetnju pištoljem opljačkao taksistu Dragoljuba K. od koga je ukrao 110 maraka. Napad je kvalifikovan kao razbojništvo.

Opljačkani taksista iz Prijedora zahvalan policiji na brzoj intervenciji

Budući da je za to djelo zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora, Prijedorčani se s pravom pitaju otkud Hodžić na slobodi i da li se zločin, eventualno, mogao spriječiti.

Ubica odvukao tijelo s mjesta zločina: Novi detalji zločina u Prijedoru – FOTO/VIDEO

Razbojništvo se dogodilo 21. decembra 2021. godine oko 3.10 časova ujutro. Hodžić je i tada pronađen i uhapšen u roku od 24 sata. Nakon hapšenja Hodžića opljačkani taksista se oglasio na Facebooku zahvaljujući se policiji što je slučaj, koji je “unio strah i stres u njega i njegovu porodicu”, tako brzo rješen.

Policija uhapsila Prijedorčanina koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina – FOTO/VIDEO

Podsjetimo, Hodžić se tereti za teško ubistvo Senada Kaltaka čije je tijelo juče pronađeno na njivi, stotinjak metara od njegove kuće. Nesrećni čovjek je izboden nožem nasmrt. Prvi rezultati istrage ukazuju da je Kaltak pio alkohol sa Hodžićem u svojoj kući. Sumnja se da je došlo do svađe, koja je ubrzo prerasla u ubistvo.

Prijedor: Žrtva identifikovana, policija na tragu ubici! – FOTO/VIDEO

Vjeruje se da je Hodžić nakon ubistva pokušao da prikrije zločin, jer su pronađeni tragovi koji ukazuju da je odvukao tijelo 100 metara od Kaltakove kuće, pri čemu je sa žrtve spao gornji dio odjeće.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

Tokom istrage okrvavljena odjeća je pronađeni, kao i krvavi tragovi. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

unaworld.com/ba