vecera budala-najavaPozorište Prijedor igraće u utorak, 1. aprila, predstavi “Večera budala”, što će biti šesta premijera u 61. sezoni ove kuće, najavio je danas direktor Zoran Baroš.

“Riječ je o komediji Fransisa Vebera u režiji Slobodana Perišića”, rekao je Baroš na konferenciji za novinare u Prijedoru, dodajući da je Vebr bio nominivan za Oskara za scenario u filmu “Večera budala” za koji Holivud, odmah nakon premijere, otkupio autorska prava za rimejk.

On je kazao da će se prva repriza igrati u srijedu, 2. aprila, a dan kasnije, u četvrtak, 3. aprila, igraće se u Banjaluci u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Režiser Slobodan Perišić rekao je da se radi o grupi ljudi koja svake srijede poziva na večeru nekog pojedinca kojeg smatra mentalno nižim od sebe i onda se nad njim mentalno iživljava.

“Razotkrivamo mentalni elitizam, svaki elitizam podrazumijeva omalovažavanje i poništavanje čovjeka, svaki elitizam u svojoj osnovi je podjela, svaka podjela vodi u sukob, a svaki sukob je nedostatak ljubavi”, kazao je Perišić.

U predstavi igraju članovi ansambla Pozorišta Prijedor Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Dean Batoz, Jelena Seksen, Radenko Bilbija, Željko Kasap i Želimir Rivić, a gostujući glumac je Branko Janković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Glumac Branko Janković rekao je da mu se najprije dopao tekst, a potom i mogućnost punoće izraza, rad sa dobrim timom i pozotivna amtmosfera.

“Koncept Slobodana Perišića me jako zainteresovao, a onda i ponuda da radim ovdje i sve se to nekako uklopilo, tako da će to sigurno biti odličan rezultat jer je u pitanju odlična komedija i zdrav rad na njoj sigurno će se prenijeti na publiku”, rekao je Janković.

SRNA