Prijedorčanin Miljan Radulović (36), koji je BMW-om, zbog još neutvrđenih razloga, sletio sa puta Prijedor -Tomašica na mostu u Gomjenici kod Prijedora, nalazi se u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci.

Povrede koje je zadobio u nesreći koja se dogodila 25. aprila u jutarnjim satima su ozbiljne, a njegovo zdravstveno stanje je neizvjesno i kritično.

Prema riječima zamjenika načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, mr. sc. med. Dragana Miloševića i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji, doktora Jugoslava Đerija, pacijent M. R. primljen je kao teška neurotrauma s dominantnom povredom glave.

Pacijent je trenutno u komi, bez svijesti, i nalazi se u stanju koje zahtijeva mehaničku ventilaciju. Trenutno zdravstveno stanje pacijenta je stabilno, ali su sve daljnje prognoze krajnje neizvjesne – saopšteno je juče iz banjalučke bolnice.

O težini nesreče svjedoči potpuno uništen automobil, u koji se s vozačeve strane zabila šipka s ograde mosta, koju je BMW, nakon slijetanja, odnio sa sobom desetak metara.

Onima koji saobraćaju ovom putnom dionicom, preporučuje se dodatni oprez, mada Radan Vukadinović, načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, najavljuje da će ograda mosta biti vrlo brzo popravljena, najvjerovatnije do prvomajskih praznika.

Dnevni avaz