Košarkaši Prijedora u pretposljednjem, 25.kolu Prve lige Republike Srpske, pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo doživjeli su poraz od ekipe OKK Kozare iz Gradiške rezultatom 65:74(15:22, 11:18, 19:16, 20:18).

Ipak, ostali su u krugu četiri prvoplasirana kluba zahvaljujući drugim rezultatima i osigurali su „plej-of“.

U posljednjem ispitu očekuje ih okršaj u Ugljeviku protiv Rudara 2015, ali s obzirom da su, poslije osvajanja šampšionske titule prošle godine i nemogućnosti zbog nedostatka finansijskih sredstava da igraju u Premijer ligu BiH, ostali bez najboljih igrača, osipanje im se nastavilo i tokom prvenstva, a plasmanom u plej-of može se konstatovati da su i premašili očekivanja.

Nisu se domaći predavali ni kada su imali najveći zaostatak u samom finišu susreta (49:64), ali svi njihovi napori da naprave preokret protiv rivala koji se bori za opstanak, ostali su uzaludni.

Na slab napad upozoravao ih je trener Danilo Palalić uzevši prvi „tajm-aut“ već u 6.minuti kada je na semaforu rezultat glasio 8:15.

-Protivnik ima mlade i talentovane igrače od kojih trojica nastupaju za prvu ekipu KK Igokea iz Aleksandrovca. Pred Nikolićem i Ilićem sigurno je blistava karijera. Smatram dsa su u tom uzrastu najbolji u državi, Ilić nastupa za juniorsku reprezentaciju Srbije. Nismo dobro ušli u utakmicu. Kozara je više željela pobjedu, pokazala čvrstinu, a mi nervozu, jer je najteže u utakmicama koje se moraju dobiti. Tada su „vezane ruke“, ali ne mogu svojim momcima nešto da zamjerim, jer znamo kroz šta su prošli, a probaćemo da se skupimo i odigramo što je moguće najbolje kad je najteže u Ugljeviku i povratimo ovaj nesrećan poraz. Ukoliko uspijemo biću radostan, ali i ukoliko ne uspijemo Bože moj, čitavu sezonu odigrali smo dobro borili se, a moji igrači nisu zaslužili nijednu ružnu riječ ni od mene niti bilo ko ima pravo da o njima kaže nešto loše – rekao je Palalić.

Već dokazani strateg kluba iz grada na Sani je čestitao gostima, ali posebno njihovom treneru Žarku Milakoviću, na kako je istakao, herojskom potezu.

Naime poslije smrti oca Milana Milakovića, kome su prisutni prije početka susreta minutom ćutanja odali počast, a riječ je o nekadašnjem košarkaškom sudiji i delegatu, njegov nasljednik smogao je snage da vodi tim.

-Sigurno je da smo napravili veliko iznenađenje. Ovi momci su kao druga ekipa Igokee, dobili priliku da nastupaju pod imenom OKK Kozara, imaju još svoje takmičenje – Juniorsku ligu BiH, što je naporno, ali ova djeca „rastu“ iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i stvarno pokazuju talenat. Nadamo se da će se taj talenat zadržati na ovim prostorima i podići kvalitet košarke na viši nivo. Čestitao bih Prijedoru na korektnoj igri, zahvalio bi se kolegi Palaliću i organizatoru utakmice, jer su mi ukazali čast. Pobjednika je prevagnula naša veća energija, momci su bili rastrčaniji, iskontrolisali skok i smanjili broj izgubljenih lopti, s kojim smo imali dosta problema ove sezone – naglasio je Milaković.

KK Prijedor: OKK Kozara 65:74(15:22, 11:18, 19:16, 20:18)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 50
Sudije: Miljan Šobot, Branislav Vranković (Banjaluka), Danijel Skakić (Aleksandrovac)

PRIJEDOR:
Tadić, Blaz 14, N.Vuković, I.Damjanović 3, Skakić 13, D.Vuković 4, O.Bilanović 4, Lakić, M.Damjanović 2, Tomić 4, Kecman, N.Bilanović 21

OKK KOZARA:
Obradović, Damjanović, Blesić 12, Janković 23, Nikolić 15, Lakić 1, Vuković 3, Savić 4, Cvetić, Ilić 13, Ćečavac 3, Radan

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com