zaledjena lisica by edo orascaninEkstremno niske temperature, koje su proteklih nekoliko dana okovale cijelu BiH, ali i region uzele su popriličan danak.

Građani su se smrzavali u svojim domovima, jer je zbog velikih hladnoća nestajalo grijanja, struje, vode… Bijela smrt odnela je nekoliko ljudskih života, a od prizora koji je u rijeci Sani zabilježio Prijedorčanin Edo Oraščanin topi se srce – ispod sloja leda lisica zaleđena pluta rijekom.

Fotografija ovog zaista tužnog prizora vrlo brzo se proširila i društvenim mrežama. I dok su pojedini korisnici Fejsbuka pokušavali da budu duhoviti, i da se našale sa ovim prizorom, ipak je veći broj onih koji su pokazali žaljenje zbog još jednog ugašenog života. Bez obzira što je u pitanju životinja.

S obzirom da je u danima koji su iza nas živa na termometru išla toliko ispod nule da je građanima bilo hladno čak i u njihovim zagrijanim domovima, s razlogom možemo sumnjati da je ovo samo jedna u nizu smrti životinja, koje su prepuštene same sebi i lutaju okolo.

EuroBlic
Foto – Edo Oraščanin