rudar-prijedor-jesen-2016-2017Start početka priprema fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske je prolongiran.

Iako je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac najavljivao prozivku za 15.januar okupiće igrače na Gradskom stadionu tri dana kasnije, 18.januara.

Još uvijek nije riješen status jednog od nosilaca igre Bojana Burazora.

-Najvažnije je da smo stupili u kontakt sa čelnicima Borca, zainteresovanog za usluge Burazora. Nismo došli do dogovora, ali očekujemo nastavak pregovora sa Banjalučanima kojima smo postavili svoje uslove-rekao je predsjednik Komiteta za hitna pitanja kluba Dalibor Majkić.

On je demantovao navode u javnosti da „rudari sa Sane“ dovode svog nekadašeg omladinca Ranka Dekića iz Kozare, ali je najavio dolazak pojačanja pomenutog rivala iz Gradiške.

– Naš član postaće Mile Popović, koji je prije Kozare branio boje novogradske Slobode. Vjerujemo da ćemo angažovati i Vedrana Panića i da neće biti problema od strane drugoligaša Omarske, čiji je prvi strijelac jesenas bio-najavio je Majkić.

U Rudar-Prijedoru podvlače da vjeruju u snage ponikle u svojim mlađim kategorijama, a samo ukoliko pojačavaju konkurenciju dovodiće novajije.

Očekuju da će postići sporazum sa premijerligašom Krupom (Krupa na Vrbasu) da iz ove ekipe u njihove redove stigne Stojan Maksović.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com