klop-buvacMenadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da je za njegove uspehe najzaslužniji pomoćnik Željko Buvač, kojeg je okarakterisao kao najboljeg na svetu.

U opširnom intervjuu za njemački “Spox.com” Jirgen Klop je između ostalog podvukao da je za uspeh svake ekipe zaslužan kvalitetan trening.

“Mi i dalje verujemo da je trening osnova svega, a Željko Buvač je najbolji trener na svetu”, izjavio je menadžer Liverpula.

On je rekao da Buvač, kojeg je Fudbalski savez Republike Srpske imenovao selektorom reprezentacije, svakodnevno oduševljava sve na “Enfildu”.

zeljko-buvac-liverpul-2“Željko voli da razvija drugačije metode treninga i još uvek me zadivljuje svaki dan. Sedimo u kancelariji, razgovaramo o pristupu na narednom meču, a onda Peter Krevic te ideje sprovede na praktičnom treningu”, preneo je “Goal.com”.

Nemački stručnjak, koji je u karijeri vodio Majnc i Borusiju Dortmund, priznao je i da mu je lakše kad Liverpul ne igra u međunarodnim takmičenjima.

“Razlika je kao dan i noć. Iako bismo voleli da igramo u Evropi, takođe nam je velika prednost što ne igramo. To su dva sasvim različita posla, kada možeš da treniraš cele sezone i kad moraš da se nosiš sa gomilom utakmica, pa zapravo i ne stigneš da odradiš posao za jedan meč do kraja”.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj kod Prijedora, a u igračkoj karijeri pet godina je nosio dres banjalučkog Borca, tačnije od 1986. do 1991.

Potom je igrao u Nemačkoj, za Rot Vajs, Majnc i Nojkirhen, a sa Klopom je bio i u Majncu, Dortmundu i sada Liverpulu.

Mondo.ba
Foto: Gulliver/Getty images, Julian Finney

zeljko-buvac-liverpul-3