jesenji-kros-ljubija-1Nisu imali dosta publike, ali itekako su imali ogromnu ljubav prema sportu, razigranost i nadu, kao putokaz za srećniju budućnost.

Riječ je o djeci pomalo uspavane Ljubije, učenicima Osnovne škole “Mladen Stojanović” koji su sportom pokazali da se život u Ljubiji ne smije ugasiti i da ovo mjesto ima svoju budućnost, a to su oni.

Tradicionalnim jesenjim krosom učenici od prvog do devetog razreda iz područnih odjeljenja i centralne škole pokazuju svoju spremnost i odanost zdravom načinu života- sportu.

Vojin Badnjar, profesor fizičkog vaspitanja rekao je za naš portal da se jesenji kros u Ljubiji održava već treću godinu za osnovce i cicibane i dodao da je ovo jedan od najljepših dana u Ljubiji.

jesenji-kros-ljubija-2-Nadam se da ćemo i narednih godina uspijevati u ovome, a sama posjeta građana nije na onom nivou kojeg smo očekivali i ne znamo koji je razlog ali bitno je da su djeca tu, jer ovo je zbog njih – poručio je Badnjar.

Stanislav Ćulibrk, učitelj u centralnoj školi u Ljubiji istakao je da ovakve manifestacije treba organizovati češće i masovnije.

-Promovišemo sport, zdrav način života, mladost, ljepotu i treba to malo da podrže i ministarstvo i Gradska uprava Prijedora, da to bude malo bolje organizovano – rekao je Ćulibrk.

Mališani ljubijske varošice nisu bili raspoloženi da nam kažu “koju riječ”, dok je Gordana Topolić, učenica devetog razreda kratko rekla da je srećna zbog druženja i da je jesenji kros u Ljubiji od značaja za svu omladinu.

Mladost, ljepota, galama, vriska, razigranost, a nadasve sloga, to je ono što Ljubiju oživljava i budi iz kome.

Dječija sloga primjer za svakoga.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com

jesenji-kros-ljubija-3 jesenji-kros-ljubija-4 jesenji-kros-ljubija-5 jesenji-kros-ljubija-6 jesenji-kros-ljubija-7 jesenji-kros-ljubija-8 jesenji-kros-ljubija-9 jesenji-kros-ljubija-10 jesenji-kros-ljubija-11 jesenji-kros-ljubija-12 jesenji-kros-ljubija-13