ubistvo-milana-maksimovicaRadan Vekić (24) iz Prijedora posudio je od rođaka tri metka za pušku M-48 i njima je likvidirao Milana Maksimovića (50) zbog dugova.

Potvrdio je ovo u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva i rođak optuženog Milorad Kečan.

– Vekić je 14. maja prošle godine došao kod nas u kuću i pitao imamo li metaka za “tandžaru”, odnosno vojničku pušku M48. Kazao je da mu municija treba da ubije pse lutalice koji mu napadaju ovce. Majka je rekla da ima negdje tri metka i dali smo mu ih – kazao je Kečan i dodao da je tek uveče tog dana na vijestima čuo za ubistvo Maksimovića.

Svoj iskaz na sudu dala je supruga ubijenog Gordana Maksimović. Ona se kroz plač više puta obratila Vekiću govoreći: “Ubico, ubico…”.

avaz-radan vekicSudskom vijeću kazala je da je njen suprug pozajmio novac Vekiću, jer je htio da mu pomogne.

– Milan nije davao novac na kamatu. Vekić je kod nas stalno dolazio i pomagali smo mu kad god mu je trebalo. Ne mogu da vjerujem da nam je ovako vratio. Više puta mu je suprug davao novac, a kod nas je i jeo i pio – rekla je Maksimovićeva.

Prema optužnici, Vekić je Maksimovića usmrtio hicima iz vojničke puške 14. maja ove godine na lokalnom putu u selu Špadići kod Prijedora. Tog dana on je telefonom pozvao Maksimovića i tražio da se nađu u Prijedoru na benzinskoj pumpi kako bi mu vratio dug.

Nešto kasnije Vekić je žrtvi javio da mu je auto ostao u kvaru u Špadićima i da dođe po njega. Ubica se potom sakrio iza svoga “golfa”. Kada je Maksimović došao blizu, Vekić je ustao iza vozila i zapucao iz puške. Pogodio je žrtvu u glavu i grudi. Maksimović je ostao mrtav na licu mjesta.

Glas Srpske