nemanja-maric-1Rudar-Prijedor sa druge pozicije na tabeli Prve lige Republike Srpske, uz rame lideru banjalučkom Borcu, priprema se za naredni okršaj protiv Slobode.

Kapiten Nemanja Marić, iako je 20.februara napunio 21 godinu, među „iskusnijim“ je prvotimcima u ekipi trenera Zlatka Jelisavca, a svakako i njen veliki oslonac.

-Veoma je važno da smo poslije dva „vezana“ poraza, od Banjalučana u prvenstvu i Mladosti iz Doboja kod Kaknja u Kupu BiH osvajanjem boda u Gradišci protiv Kozare, uvjeren sam, ponovo u ritmu pozitivnih rezultata – priča Marić.

Debitovao je još maja 2013.godine kod trenera Vlade Čapljića kada je protiv Omarske osvojen Kup Grada Prijedora, a od sezone 2014/15 postao prvotimac.

animljivo je da mu je upravo u Gradišci na turniru Kozare, kada je takođe bilo 0:0, tadašnji strateg Darko Nestorović, iako je tada igrao desnog beka, ukazao povjerenje kraj lijeve aut-linije, gdje je najčešće i sada.

nemanja-maric-2-Nije važno na kojoj sam poziciji. Trudim se, kao i moji saigrači, da ispunim ono što od mene zahtijeva stručni štab. Želja nam je da zadržimo dobru atmosferu i kolektivni duh. Dočekujemo Slobodu iz Mrkonjić Grada koja je uvijek neugodna, igra čvrsto prije svega da ne primi gol, a naš teren će nam biti najveći problem u takvoj situaciji – nastavlja „Mara“, kako ga oslovljavaju saigrači.

Primjer mladića, koji je 8.marta prošle godine u prijateljskom susretu protiv Borca iz Kozarske Dubice, kada je nesretnim padom bio na ivici smrti, ali mu je „čupanjem“ jezika život spasio trener golman gostiju Zoran Mijić, pohvalan je.

Vratio se na pravi način, odigravši jednu sezonu u Podgrmeču iz Sanskog Mosta, a potom se vratio u matični klub.

-U ekipu se poslije odrađene kazne zbog žutih kartona vraća „defanzivac“ Dušan Milinković, ali će izostati Milan Šakić. Svakako da ćemo se truditi kao i do sada da pružimo maksimum i ostvarimo pobjedu, a, eventualnim kiksom Borca u Foči protiv Sutjeske, ponovo preuzmemo prvo mjesto od Banjalučana – naglasio je Marić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com