borislav-radovanovic-1Državni službenik u Centru javne bezbjednosti Prijedor čiji su inicijali B.R. /46/ osumnjičen je za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti zbog napada na načelnika tog centra, saopšteno je danas iz CJB Prijedor.

Osumnjičeni je juče oko 14.00 časova bez prethodne najave nasilno ušao u kancelariju načelnika CJB Prijedor, grubo ga vrijeđao i prijetio da će ga lišiti života i tjelesno povrijediti. Spriječen je interevencijom prisutnog policijskog službenika, zatim lišen slobode, a potom prevezen na odjeljenje neuropsihijatrije bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor.

Prethodno je ispred zgrade CJB Prijedor nešto duže od sat vremena protestovao sa crnom maramom zavezanom preko očiju, flasterom na ustima, bodljikavom žicom oko ruku, te metom na grudima sa natpisom “ovo je logor”, izražavajući na taj način nezadovoljstvo svojim statusom u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Tokom dokumentovanja krivičnog djela policijski službenici su saznali da je B.R. putem interneta nastavio upućivati ozbiljne prijetnje pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

CJB Prijedor podsjeća da je B.R. već dva puta liječen na prijedorskoj neuropsihijatriji, a da je svojim javnim istupanjima više puta povrijedio ugled i narušio čast MUP-a Republike Srpske putem interneta vrijeđajući i iznoseći neistine o funkcionerima zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srpske, najvišim rukovodiocima MUP-a i rukovodiocima CJB Prijedor.

SRNA
Foto – Facebook – Branislav Radovanović

borislav-radovanovic-2