os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (1)U centralnom objektu Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Ljubiji upriličena je prigodna priredba i tradicionalni prijem za đake prvake.

Raznim scenskim koreografijama, igrom i pjesmom mališani su jednočasovnim nastupom zabavili kako svoje roditelje tako i svoje učitelje i učiteljice.

U sali škole sve je odzvanjalo od dječije vriske i pjesme kao i od gromoglasnih aplauza koje su dobijali.

To je dokaz da Ljubija “živi”.

“Živi” i to uz djecu, uz njihovu galamu, a oni zaslužuju svu pažnju ovoga svijeta.

os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (2)Gradska uprava Prijedor i škola su novim prvačićima obezbijedili prigodne poklone koje su im uručili njihove buduće učiteljice.

Direktorica škole Svetlana Radaković-Ružičić je istakla da su u toku pripreme za početak nastavnog programa ali da u četvrtak 1.septembra spremno “startaju” u nove zadatke.

-Pet područnih odjeljenja (Miska Glava, Gornja Ravska, Šurkovac, Ljeskare i Donja Ljubija) su u intenzivnim pripremama i budući prvačići nesmetano će moći krenuti u prve školske korake. Svake godine nažalost imamo povećan trend opadanja broja upisanih prvačića ali se nadamo da će se to promijeniti – rekla je Radaković-Ružičić i dodala da je ove godine ukupno upisano 17 đaka u prve razrede.

U najudaljeniju područnu školu u Gornjoj Ravskoj ove godine polaze samo dva prvačića.

Nastava u svim školama počinje sutra, četvrtak, 1.septembra.

Svim školarcima želimo srećan početak nove školske 2016/17 godine.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (3) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (4) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (5) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (6) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (7) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (8) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (9) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (10) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (11) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (12) os mladen stojanovic ljubija-priredba za prvacice (13)