ognjen davidovic (1)Malo ko je mogao očekivati da će se Rudar-Prijedor, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, a potom i silnih promjena u igračkom kadru ovog ljeta, nakon četiri odigrana kola naći na čelu tabele Prve lige Republike Srpske, iako su tri meča igrali na terenima svojih rivala.

Jedan od igrača, koji su svakako uzdanice trenera Zlatka Jelisavca, svakako je i Ognjen Davidović.

Mladić koji je je 17.avgusta napunio 18 godina, posjeduje velike mogućnosti i za igru u sredini terena, ofanzivan je, što je potvrdio golom protiv šamačkog Borca, iako se nalazi na poziciji desnog bočnog.

-Ne smeta mi što sam kraj desne aut-linije. Trudim se da odgovorim onome što od mene traži stručni štab, a najvažnije je da sam prigrabio dres prvotimca voljenog kluba – priča Davidović, koji je u seniorskom timu debitovao protiv mostarskog Veleža (4:0) u posljednjem prošlosezonskom kolu u bh.eliti.

Na prijedorskom Gradskom stadionu je od 2003.godine, kada mu je bilo pet godina i prošao je sve selekcije Rudar-Prijedora.

Vidjelo se prethodnih godina i na turnirima za mlađe kategorije da je ispred svojih vršnjaka.

ognjen davidovic (2)-Zanimljivo je da me je trener Saša Keranović, dok sam bio još pionir, prebacio u kadetsku ekipu. Sa njim sam najduže sarađivao, a i sada smo zajedno u prvom timu – nastavlja Davidović.

Posebno ističe atmosferu koja vlada među „rudarima sa Sane“ i ona je, uz kvalitetan rad u pripremnom periodu, a i na svakom treningu od početka borbi za bodove, ključ uspjeha i tri uzastopne pobjede, iza startnog poraza u Derventi od Tekstilac Korta od 2:0.

-Približno smo svi istih godina. Pravi smo drugari i na terenu i van njega, a imamo puno povjerenje jedni u druge, naravno i trenera Jelisavca. U svaku utakmicu, bez obzira da li je igramo kod kuće ili na strani, ulazimo da se nadigravamo. Nema euforije, jer svjesni smo da nas čeka još mnogo teških iskušenja – dodaje Ognjen.

Prvi, bez sumnje, veoma težak ispit pred mladi sastav Prijedorčana je protiv Drine, koju u subotu dočekuju.

-Nadamo se najboljem. Igramo pred svojim navijačima, posebno vjernom grupom „Alkohol bojs“ koja nam pruža podršku. Zvorničani su proljetos slavili u gradu na Sani sa 1:0 i praktično Rudar-Prijedor „otpisali“ iz borbe za opstanak u premijerligaškoj konkurenciji, pa moramo biti oprezni – naglasio je pred ovaj okršaj Davidović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com