ajdin redzicPo vokaciji je vezista i to onaj koji igra bliže svom nego protivničkom golu, a golgeter je u kadetskoj ligi Bosne i Hercegovine. Sa 20 pogodaka minule sezone nalazi se na trećem mestu najstrelaca Omladinske Premijer lige, a golovima skrenuo je veliku pažnju na sebe.

Prvi je „zagrizao“ sarajevski Željezničar koji momka iz Trnopolja, mesta desetak kilometara od Prijedora u pravcu Banjaluke je želeo da vidi u svojim redovima. Međutim, Ajdin čvrsto stoji sa obje noge na zemlji. Ne želi nigde da žuri niti previše „razbija“ glavu.

– Gde ću? Nije sve baš tako lako. Treba prvo da se dokažem u svom klubu, ostavim dobar trag u Rudar Prijedoru, pa tek onda da idem dalje. Nije dobro preskakati stepenike, lako se može izgubiti – počeo je rezonski priču talentovani fudbaler „rudara“.

Iz njega jednostavno viri fudbalski talenat, a s kakvom lakoćom je postizao golove mnogi bi pomislili da se radi o igrači seniorske ekipe, vanserijskom dragulju.

– Jesenas sam kao zadnji vezni postigao sedam golova, trener Saša Keranović me je potom prekomandovao u polušpic i odužio sam mu se sa 13 golova. Mislim da sam potpuno opravdao ukazano poverenje. To je odlična cifra i zadovoljan sam sezonom koja je iza mene. Žao mi je što zbog ispadanja seniorskog tima i mi moramo u niži rang takmičenja, ali šta da se radi. Mi smo bili plasirani u vrhu prvenstvene tabele. Ipak, život je takav, ponekad i nepravedan, surov, čovek ostane nemoćan pred sudbinom… – nastavio je svoje izlaganje Redžić.

„Lovci na talente“ brzo su uneli ime Prijedorčanina rođenog u Bihaću u svoje notese, raspitivao se i Borac.

– Moja želja je da jednog dana zaigram za najbolji tim Rudar Prijedora i dokažem se u seniorskoj konkurenciji. Kada dobijem šansu nastojaću da je iskoristim na najbolji mogući način i da mi to bude odskočna daska u daljoj karijeri. Kada prođem sve kategorije u Rudar Prijedoru onda ću podići glavu i gledati dalje. Mislim da je to ispravan rezon – dodao je Ajdin.

Rudar Prijedor ima izuzetno talentovanu kadetsku selekciju, u omladinskom pogonu „zeleno-crnih“ se radi kvalitetno i stručno. Redžić je kao mlad igrač pre dve godine stigao na Gradski stadion.

– Imamo zaista dobru ekipu, mi smo klapa na terenu, delujemo homogeno i odgovorno. Iza nas je baš dobra i uspešna sezona. Možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima. Nadam se da ćemo i u narednoj takmičarskoj sezoni blistati, a da će se naši seniori vratiti u premijerligašku konkurenciju. Kakav kvalitet posedujemo pokazali smo nedavno u prijateljskoj utakmici u Rijeci protiv istoimenog rivala koji je u Hrvatskoj omladinskoj ligi peti – optimističan je vezista Prijedorčana.

Na pitanje u kojem bi klubu, i gde, voleo da nastavi karijeru, Ajdin Redžić koji je odličan đak u mašinskoj školi je odgovorio diplomatski:

– Sve moje misli su vezane za Rudar Prijedor i ne gledam dalje. O tome ću razmišljati kada dođe vreme. Sada mi je lepo i želim da uživam, a ovog leta pre svega da se odmorim i pogledam Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Lična karta

Ime i prezime: Ajdin Redžić
Datum rođenja: 25. januar 1997. godine
Mesto rođenja: Bihać
Visina/težina: 173/66
Mesto u timu: vezni, polušpic
Broj na dresu: 3
Klubovi: Trnopolje, Rudar Prijedor

Sportlive.ba