rtp-prvenstvo tenis do 12 godinaNa terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović“ Prijedor juče je završeno prvenstvo Republike Srpske za tenisere i teniserke uzrasta do 12 godina. Nastupilo je 29 dječaka i 14 djevojčica.

Nakon dvodnevnih zanimljivih i rezultatski neizvjesnih mečeva u jučerašnjim finalnim, Dražen Petrović, član Tenis kluba „Bonito“ Prnjavor je sa 7:5 i 6:1 pobijedio Banjalučanina Fedora Popovića. Treće mjesto je osvojio Prijedorčanin Tarik Redžić.

Kod djevojčica je igrano izuzetno zanimljivo i neizvjesno finale. Članica banjalučkog „Meč Bola“ Andrijana Dragić je sa 3:6, 6:2 i 10:6 pobijedila članicu banjalučkog „Borca“ Katarinu Trivić.

Zadovoljan odzivom takmičara i kvalitetom mečeva bio je i Vrhovni sudija turnira Nenad Jandrić. Hvali igre Tarika Redžića i nastup ostalih prijedorskih teniskih nada.

-Istakao bih nastup Jovane Gnjatović, Lane Trubarac, Inje Pilipović, Tarika Velentalića i drugih koji su sticali iskustva. Nadamo se da će oni sledeće godine , kao i Tarik Redžić, osvojiti pehar, kaže Jandrić.

Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor pokazao se kao uspješan organizator. Uspješno su, podsjetimo organizovali dva prethodna, internacionalna turnira, 11. fjučers i 41. memorijal „Dr Mladen Stojanović“, i „ Junior tenis Open Prijedor 2014“.

Direktor Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Radovan Milojica ističe da se prijave za besplatnu školu Tenisa primaju u ovom klubu do sutra naveče.

RTV Prijedor