rudar prijedor-leotar-izvjestaj (3)Članica Stonoteniskog kluba „Prijedor“ Miljana Antonić i fudbaler Rudar-Prijedora Siniša Radoja nalaze se među 23 kandidata u tradicionalnoj manifestaciji Glasa Srpske „Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske“.

S obzirom na postignute rezultate prijedorskih fudbalera (Prvaci RS i pobjednici Kupa RS u sezoni 2014/15, Radoja najbolji strijelac) i stonoteniserki (vicešampionska titula u Premijer ligi BiH i Kupu BiH, pobjednice Kupa RS, Antonićeva prva na Top 8A BiH), realno je za očekivati da se oboje nađu među 10 najboljih sportista RS i visoko plasiraju.

Pripreme za 61. manifestaciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u punom su jeku, a na adresu organizatora “Glasa Srpske” stigle su 23 prijave kandidata o kojima će stručni žiri raspravljati na iduće tri sjednice.

– Kao i svake godine do sada, strukovni savezi odazvali su se u velikom broju i dostavili prijedloge svojih kandidata za koje smatraju da treba da se nađu na listi najboljih sportista. Sada je na žiriju da izabere najbolje koji su obilježili godinu na isteku i svojim rezultatima zaslužili da se nađu na ovoj listi. Vjerujem da će žiri dobro obaviti posao, kao što je to bio slučaj do sada – izjavio je direktor “Glas Srpske” Boris Dmitrašinović.

Na čelu Organizacionog odbora nalazi se predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dok žiri ove godine broji pet članova, a predsjedava mu proslavljeni srpski odbojkaš i aktuelni generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez. Osim njega, u žiriju se još nalaze proslavljeni košarkaš Marko Šćekić, urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Milanko Mučibabić i urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Milan Zubović.

Proglašenje najboljih biće obavljeno 17. decembra u Banskom dvoru, a osim deset najboljih, biće dodijeljeno još nekoliko nagrada i priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te “Zlatno pero – Limun Papić” najboljem sportskom novinaru.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

Prošle godine za najboljeg sportistu proglašen je košarkaš Nemanja Gordić, drugo mjesto pripalo je karatistkinji Dragici Drapić, a treće skijašici Žani Novaković.

Kandidati

Goran Dojčinović (automobilizam), Siniša Petković (streljaštvo), Mitar Mrdić (džudo), Siniša Radoja (fudbal), Tanja Karišik (skijanje), Dušan Babić (atletika), Aleksa Crnčević (biciklizam), Đorđe Tomić (boks), Branislav Marković (tekvondo), Saša Zimonjić (odbojka), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Darko Savić (kajak-kanu), Miljana Antonić (stoni tenis), Anđela Delić (košarka), Đorđe Paštar (kuglanje), Stefan Janković (rukomet), Nataša Vidović (karate), Milan Babić (kik-boks), Draško Vujković (vaterpolo), Miro Vasić (MeNeRaLi), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Velizar Šurbat (Streljački savez invalida), Igor Ignjatović (košarka u kolicima).

Glas Srpske
Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com