predskolci posjetili vatrogasce (1)Prijedorski vatrogasci imali su danas, kako sami kažu, najdraže goste.

Naime, u goste Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor stigli su mališani Dječijeg vrtića „Radost“ iz našeg grada.

Oni su imali priliku da vide dio aktivnosti koje članovi ove jdinice preduzimaju na gašenju požara i spašavanju ljudskih života.

Dočekujući male prijatelje, komandir TVJ Prijedor Nebojša Miljuš je naglasio da se radi o tradicionalnom druženju vatrogasaca sa djecom, koje za cilj ima edukaciju najmlađe populacije kada je u pitanju posao vatrogasaca.

-Željeli smo da im dočaramo kako žive i rade vatrogasci, a ujedno i da pokažemo neke svoje aktivnosti koje preduzimamo da bi njihovi životi i imovina bili sigurni tačnije spaseni kad dođe do požara – istakao je Miljuš.

predskolci posjetili vatrogasce (2)On je dodao da su djeci pokazali kako se organizuje spašavanje ljudi sa visine u slučaju izbijanja požara u stambenoj zgradi, skakanjem na vazdušni jastuk, te kako se gasi vatra protivpožarnim aparatom i pjenom.

Vaspitačica Nataša Rodić je istakla da je dolazak u goste vatrogascima uvijek od koristi i da je za mališane ova posjeta najatraktivnija, kada je riječ o odlascima predškolaca u neku od javnih ustanova u gradu.

-U vrtiću sa djecom dosta radimo i kada su u pitanju razna zanimanja ljudi, među kojima je i vatrogasac, tako da oni dosta toga znaju, a i danas su mogli da nauče nešto novo, što je veoma korisno za njihovo dalje upoznavanje svijeta koji ih okružuje – rekla je Rodićeva.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – Mario Radinović

predskolci posjetili vatrogasce (3) predskolci posjetili vatrogasce (4) predskolci posjetili vatrogasce (5) predskolci posjetili vatrogasce (6) predskolci posjetili vatrogasce (7) predskolci posjetili vatrogasce (8)