kup pfs prijedor-pobjednik borac kozarska dubica (1)Fudbaleri drugoligaša Republike Srpske, Borca iz Kozarske Dubice, osvajači su Kupa Fudbalskog saveza područja Prijedor, pošto su u finalnoj utakmici na Gradskom stadionu u Prijedoru savladali regionalnog ligaša, prijedorsku Gomjenicu boljim izvođenjem penala sa 3:2, dok je u regularnom toku bilo neriješeno 2:2(1:0).

Apsolutni junak ovog finala bio je mladi Prijedorčanin na golu Dubičanaca, Dejan Inđić, jer je u regularnom toku meča odbranio dva jedanaesterca a uspješan je bio još jednom u penal seriji.

Nakon što je odbranio penal Igoru Mršiću u 24. minuti, Borac je poveo golom Marinovića nakon nesebične asistencije Pušca u 41. minuti.

kup pfs prijedor-pobjednik borac kozarska dubica (2)Već u narednoj akciji Zec je „skrivio“ novi penal i „zaradio“ crveni karton, ali je Inđić ovaj put bio uspješniji od Branislava Kajteza pa je na poluvremenu ostalo 1:0 za Dubičance.

Brojčanu prednost na terenu Gomjenica je iskoristila na početku drugog dijela igre kada je efektnim pogotkom Kajteza u 50. minuti i golom Jarića devet minuta kasnije stigla do preokreta.

Međutim, drugoligaš se nije predavao, Pralica je bio strijelac u 84. minuti igre za 2:2 pa se nakon isteka regularnog toka meča pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Za nominalne domaće pogađali su Pušac, Đurašinović i Dalić, udarac Pralice odbranio je Torbica, dok su za Gomjenicu pogodili Kajtez i Draganić, Dragićev šut zaustavio je odlični Inđić, a Mršić i Kreća poslali su loptu preko gola.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup pfs prijedor-pobjednik borac kozarska dubica (3)