turnir dedo crnalic 2015 (2)Konačno je ekipa FSA Prijedor obradovala svoje vjerne navijače, pošto je u 7. kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad ostvarila prvu pobjedu.

Kao posljednjeplasirani do ovog meča sa dva remija i četiri poraza, „srušili“ su minimalnim rezultatom 1:0 lidera Karanovca, koji je imao maksimalan učinak, svih pet trijumfa, s obzirom da je zbog istupanja Mladosti iz Seferovaca bio jednom slobodan.

Izabranici trenera Nenada Bašića bili su maksimalno motivisani. Da nije bilo iskusnog kapitemna gostiju golmana Siniše Marčetića, mogli su slaviti i ubjedljivije u kvalitetnoj fudbalskoj predstavi.

Gol odluke postignut je u 78.minuti. Miloša Stevića je u svom kaznenom prostoru nepropisno u naletu zaustavio „štoper“ Goran Lukajić, a Miloš Rudak je bio siguran izvođač jedanaesterca za neopisivu radost domaćih, koji su sačuvali minimalnu prednost do kraja.

-Održali smo u ponedjeljak sastanak, tražili razloge neuspjeha, bio sam spreman i da odem sa klupe, ukoliko je to u interesu kluba. Ipak, ocijenili smo da ne postoji kriza igre, već samo rezultatska što smo i potvrdili protiv izuzetno kvalitetnog Karanovca. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, a svojim momcima što su sa tri „zlata“ vrijedna boda napustili posljednju poziciju na tabeli i sada ćemo imati manji pritisak-naglasio je trener Prijedorčana Nenad Bašić.

FSA Prijedor-Karanovac 1:0(0:0)

Prijedor
Stadion „Poljana“
Gledalaca: 50
Sudija: Slaviša Jovanić (Prnjavor) 8
Strijelac: Rudak (iz jedanaesterca) u 78.minuti
Žuti kartoni: Torbica, Rudak, Šunić (FSA), Stanarević, Marčetić, Lukajić (Karanovac)

FSA PRIJEDOR:
Novaković 7, Rečević 7,5, Torbica 8, Škrbić 8, Runić 7, Karupović 7 (od 70. Kušmić -), Stević 8 (od 85. Šunić -), Mašić 7 (od 46. Čulić 7), Rudak 8, Drinić 7, Čačić 7,5
Trener: Nenad Bašić

KARANOVAC:
Marčetić 7,5, Lukajić 6, Ducanović 7,5, Račić 6,5, Milošević 6,5, Bojinović 6 (od 75. Aleksić -), Babić 7, Grujić 7,5, Vujičić 7, Tomašević 6,5 (od 46. Dedić 6,5), Stanarević 6 (od 77. Anđelić -)
Predstavnik kluba: Darko Božić

Igrač utakmice: Mirko Škrbić (FSA)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com