podmetnut pozar-automobili pecani (3)Tragajući za piromanom koji je u naselju Pećana zapalio tri automobila i pokušao zapaliti samouslužnu autopraonicu, službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor priveli su u proteklih šest dana i saslušali 40 osoba, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Korišten benzin

Nijedan od privedenih, od kojih su neki prošli i poligrafsko ispitivanje, za sada se ne može dovesti u vezu s namjernim paljevinama, kojima je zajedničko to što su u sva tri slučaja korišteni benzin i otvoreni plamen.

Podsjećamo, u noći sa 8. na 9. avgust bačen je Molotovljev koktel na BMW X5 koji je koristio Dragan Stupar, inspektor za narkotike u CJB Prijedor. Dan poslije, benzinom je zapaljen i Renault Scenic u vlasništvu Prijedorčanke Svjetlane Rodić. Vatra se proširila na Ford Focus u vlasništvu Mustafe Avdagića iz Kozarske Dubice.

Nema selekcije

U ponedjeljak, 10. avgusta, u ranim jutarnjim satima piroman je pokušao zapaliti i samouslužnu autopraonicu kod jednog tržnog centra u Prijedoru.

Prema prvim pretpostavkama, najvjerovatnije je riječ o osobi koja požare podmeće nasumice, bez selekcije i nekog posebnog motiva i povoda.

Dnevni avaz
Foto – www.prijedordanas.com