igor anicicU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor očekuju veliko pojačanje za naredno prvenstvo Premijer lige BiH.

„Rudare sa Sane“ trebalo bi da pojača napadač Igor Aničić, nekadašnji prvotimac trebinjskog Leotara i mostarskog Zrinjskog, a prošle sezone član tuzlanske Slobode, potom i prvoligaša FBiH Goška iz Gabele.

U bh.eliti odigrao je 51 utakmicu i postigao 14 golova, a u Srbiji je nosio dres beogradskog Čukaričkog i nekadašnjeg Hajduka iz Kule.

-Očekujemo Aničića i sigurno je da ćemo mnogo dobiti njegovim dolaskom u konkurenciji za napad. Ne odričem se nijednog od igrača koji su dali svoj doprinos osvajanju šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske, ali moramo pojačati ekipu. Još uvijek smo u fazi pregovora, a trudimo se da, shodno finansijskim mogućnostima, dovedemo što kvalitetnije fudbalere – naglašava šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Boris Gavran.

Izvjestan je povratak visokog „defanzivca“ Stipe Miloša (Vitez), zahtjeve Gavrana zadovoljavaju internacionalci iz Gane, Matej Nimo Džasper i Džordž Ovusu, pristigli iz drugoligaša RS Župa Superpetrola (Milosavci).počeo je da trenira i Dragan Ristić, dok je prvi strijelac Siniša Radoja dobio nešto duži odmor i očekuje se da će i dalje braniti boje Prijedorčana.

Za sada su otišli Vedran Kantar, Siniša Saničanin i Edvin Hamzić.

Prvu provjeru Rudar-Prijedor će imati u subotu 4.jula protiv premijerligaša Viteza u Vitezu.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – scsport.ba