mali maraton-patrija 2015 (1)Član Atletskog kluba “Prijedor” Božidar Vujić i reprezentativka BiH Lusija Kimani pobjednici su Malog maratona “Patrija 2015” koji je danas održan u Prijedoru.

Stazu dugu 16 kilometara od centra Prijedora do spomenika na Patriji u Gornjem Jelovcu Vujić je pretrčao za sat i 49 sekundi, a Kimanijeva za jedan sat, 22 minuta i 40 sekundi.

“Staza je bila teška i zahtjevna sa puno uzbrdica, ali sam dobro rasporedio snagu i došao do pobjede”, istakao je Vujić.

Lusija Kimani, dvostruki učesnik Olimpijskih igara, reprezentativka BiH i domaći rekorder u maratonu i polumaratonu, izjavila je novinarima da joj je ovo bio dobar trening za ono što joj predstoji u daljem radu.

“Teška staza, puna uspona i nizbrdica, ali se nisam mnogo umorila. Ovo mi je bio jedan od dobrih treninga jer radim na ispunjenju norme za Rio”, istakla je Kimanijeva.

mali maraton-patrija 2015 (2)Na startu je bilo prijavljeno više od stotinu trkača, od aktivnih sportista do rekreativaca, a do cilja je stiglo njih 90. Najmlađi učesnik maratona imao je 16, a najstariji 62 godine.

Otvarajući ovu sportsku manifestaciju zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković istakao je da se, na radost svih ljubitelja rekreativnog trčanja, ponovo obnavlja ova tradicija maratona do Patrije.

Trener Atletskog kluba “Prijedor” Zoran Radinović izjavio je novinarima da je cilj održavanja atletske manifestacije Mali maraton “Patrija” i danas kao i prije 25 godina kada je posljednji put održana, obogaćivanje sportskih sadržaja u gradu i omasovljavanje ove atletske discipline.

“Gradska uprava je prepoznala značaj obnavljanja ove tradicionalne trke koja je nekad bila jugoslovenskog značaja”, istakao je Radinović.

Organizatori malog maratona bili su grad Prijedor, Atletski klub “Prijedor”, Škola trčanja “Lusija Kimani” i prijedorski Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”.

Pobjednicima su uručene medalje, novčane nagrade i pehari, a za sve učesnike obezbijeđeni su majice, osvježenje i ručak.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mali maraton-patrija 2015 (3) mali maraton-patrija 2015 (4) mali maraton-patrija 2015 (5) mali maraton-patrija 2015 (6) mali maraton-patrija 2015 (7) mali maraton-patrija 2015 (8)