rudar prijedor-grbSve utakmice 26. kola Prve lige Republike Srpske neće biti registrovane do 1. jula, odnosno sve do okončanja sprovođenja istraga regularnosti odigranih utakmica posljednjeg kola koja će se voditi po ubrzanom procesu.

Protiv fudbalskih klubova Leotar (Trebinje), Podrinje (Janja), Proleter (Teslić) i Rudar Prijedor zbog sumnje u prekršaj iz Disciplinskog pravilnika FSRS koji se odnosi na nagovaranje, podmićivanje, dogovaranje i lažiranje predsjednik Takmičarske komisije FSRS Rodoljub Oljača podnio je disciplinske prijave Disciplinskoj komisiji FSRS.

FSRS je podnio i krivične prijave Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, Okružnom tužilaštvu u Doboju i Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv NN lica koja su učestvovala u očiglednim zloupotrebama utakmica 26. kola Prve lige Republike Srpske odigranih 6. juna 2015. godine u Tesliću, Proleter – Rudar Prijedor i Trebinju, Leotar – Podrinje.

Predmeti pomenutih utakmica dostavljeni su na postupanje Antikoruptivnom timu FSRS.

Za pomenute aktivnosti FSRS odlučio se nakon što je prikupio dokumentaciju sa utakmica posljednjeg 26. kola dostavljenih od strane službenih lica utakmica, kao i specijalnih posmatrača.

Sljedeći sastanak članova Takmičarske i Disciplinske komisije, odnosno Antikoruptivnog tijela i tužioca FSRS biće održan u ponedjeljak, 15. juna u prostorijama Saveza sa početkom u 14 časova.

FSRS