arezinaFudbaleri prijedorskog Rudara osvojili su prvo mjesto u 1. ligi Republike Srpske i tako izborili plasman u Premijer ligu BiH.

Filip Arežina je rekao da je put do titule prvaka bio izuzetno težak, ali da se Rudar sada nalazi tamo gdje i pripada,a to je najviši rang bh. fudbala.

“Osjećaj je poseban, sretni smo zbog prvog mjesta, ali je najvažnije da se Rudar vratio tamo gdje mu je mjesto, a to je Premijer liga. Bilo je strašno teško, Leotar nam je bio najveći konkurent i cijelu drugu polusezonu je zauzimao prvo mjesto. Mislim da je u našu korist presudila utakmica upravo protiv tima iz Trebinja, koju smo dobili rezultatom 1:0”, izjavio je Arežina za portal Klix.ba.

Povratak Rudara u Premijer ligu je bio imperativ.

“Očekivali smo da ćemo na kraju sezone izboriti povratak u Premijer ligu BiH. Sve ostao bi za nas bio veliki neuspjeh”, otkrio je bivši mladi reprezentativac BiH.

rudar prijedor-leotar-izvjestaj (1)Cilj Rudara je naredne sezone osigurati opstanak u društvu najboljih.

“Naravno, jasno je da klub želi opstati u Premijer ligi, posebno jer sljedeće sezone ispadaju četiri kluba. Biće veoma teško”, rekao je Arežina.

Da li će i naredne sezone igrati za klub iz Prijedora, još uvijek nije odlučio.

“Kontaktirali su me neki klubovi iz Premijer lige i još uvijek nisam siguran gdje ću nastaviti karijeru”, završio je Arežina.

Tekst – Klix.ba
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com