ulica sime mrdjeStanari ulice Sime Mrđe koja se nalazi u prijedorskom naselju Tukovi za sutra su najavili blokadu ove saobraćajnice.

Nezadovoljni mještani su se na ovaj vid protesta odlučili kako bi ukazali na problem sa kojim se svakodnevno susreću.

Naime, iako je trebalo da to bude urađeno već odavno, ova ulica nije dobila novi asfalt.

-Na ovaj način želimo da ukažemo Gradskoj upravi na naš problem. Iako smo se više puta obraćali nadležnima, ulica još nije asfaltirana iako je dogovoreno da se ulica vrati u prvobitno stanje(da se asfaltira) kada se počelo sa radovima na kanalizaciji. Zahvalni smo da je konačno riješen problem kanalizacije ali preduzeće „Prijedorputevi“ je ove radove završilo još zimus-kažu stanovnici ove ulice.

Oni dodaju da su i tada imali problema zbog blata i brojnih rupa ali su strpljivo čekali rješenje. Međutim, s obzirom da do danas ulica nije asfaltirana, odlučili su se na „radikalniji“ pristup.

-Od početka godine kroz našu ulicu je prodefilovalo na hiljade kamiona. Gradio se nasip uz rijeku Sanu, gradila se nova područna škola, u toku su radovi na crkvi pa se i za to dovozi građevinski materijal, a i Elektrodistribucija u našoj ulici ima svoje skladište. Osim toga, tu je i fudbalsko igralište gdje treniraju klubovi. Ulica se nasipala mnogo puta, ali gotovo svakog dana se pojavljuju nove rupe, a dolaskom toplijih dana sve je više prašine. Mi više ne možemo da trpimo. Zbog toga smo se i odlučili da u srijedu ujutro blokiramo pristup našoj ulici, kako bi još jednom pokazali gradskim vlastima naš problem – kažu stanovnici ovog dijela Tukova.

Oni ističu da je glavni kanalizacioni vod postavljen i da nema razloga da se ulica Sime Mrđe konačno ne asfaltira.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com