Omarska – Željezničar Sport Team
Nedjelja, 21. april u 16:30

Kao i jesenas i ovog proljeća novi trener na klupi Omarske debituje protiv Željezničara ST iz Banjaluke.

Bilo je burno u protekloj sedmici i na kraju je uprava odlučila da za novog trenera imenuje Milana Stanivukovića iz Banjaluke, trenera sa mnogo iskustva u prvoligaškim vodama.

Nema puno filozofije, cilj je ostvariti sedam pobjeda do završetka prvenstva, pet kod kuće i pokušati sa dva gostovanja donijeti bodove. Trener Stanivuković je odmah krenuo sa žestokim radom, prihvatili su to i igrači i svi se nadamo još boljim igrama i boljim rezultatima u završetku prvenstva.

Uglavnom, nismo se predali i nećemo se predati dok god bude bilo šansi za opstanak.

U nedjelju nam u goste dolazi ekipa Željezničara, petoplasirana ekipa na tabeli, koju sjajno sa klupe predvodi iskusni Branislav Krunić, ali Omarska je u dosadašnjem toku prvenstva dokazala da upravo najbolje igra protiv ekipa sa vrha tabele.

Što se tiče Omarske, izostaće Kovačević zbog kartona, Nišić Đorđe sigurno zbog povrede, a na povrede se žale Lukas i Domuzin, ali moguće je da budu spremni za nedjelju.

Možda najveće pitanje je da li će publika odustati nakon niza neuspjeha. Nadamo se da neće, da će podržati Omarsku u ovom pokušaju da se izbori opstanak, te da će i u nedjelju doći na stadion.

Međusobni susreti

Omarska i Željo su se do sada veoma rijetko sastajali. Prije rata su odigrali samo dvije utakmice u sezoni 1980/81. Kuriozitet je da je na utakmici u Omarskoj, Ante Gombović po prvi put vodio ekipu Omarske pred domaćim gledaocima. Međutim, Željo je na kraju sezone ispao u grupnu ligu i do rata se nismo više sastajali. Nakon rata smo odigrali susrete u sezoni 1998/99. Omarska je ušla sa šampionskim ambicijama, ali je već u četvrtom kolu protiv Želje odigrala 2-2 u Banjaluci i tada su faktički prestali šampionski snovi, a na kraju smo ispali iz lige. Omarska je tek u sezoni 2021/22 po prvi put savladala Željezničar.

11 4 3 4 13-16
80/81 1-1 0-1
98/99 2-3 2-2
16/17 1-1 0-2
21/22 1-0 1-0
22/23 2-1 2-1
23/24 0-4