Ekipe Osnovne škole „Petar Kočić“ i Srednjoškolskog centra Prijedor pobjednici su takmičenja iz prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja.

Ovo takmičenje organizovala je Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor.

U ekipama osnovnih i srednjih škola su učenici koji su inače podmladak prijedorskog Crvenog krsta.

Sudije na takmičenju su i ljekari i medicinski tehničari prijedorske Službe hitne pomoći.

Medicinski tehničar Nedeljko Radić bio je glavni sudija ovog takmičenja.

„Kroz kontinuirani rad nastavnika, profesora, učitelja, djeca se mogu naučiti nekim osnovnim stvarima kako da pomognu, kako da ukažu prvu pomoć do dolaska zdravstvenih radnika, odnosno stručnog osoblja. Svaka pomoć je dobro došla i svaka pomoć život znači“, rekao je Radić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović kaže da je na ovogodišnjem 27. takmičenju po redu bilo šest ekipa.

„Naša organizacija je među prvima krenula sa ispitivnjem onoga šta su učenici naučili kroz takmičarski dio. S ponosom mogu reći da su ekipe iz Prijedora na višim nivoima takmičenja ostvarivale uvijek velike rezultate čemu se nadamo i ove godine“, naveo je Veselinović.

Pobjedničke ekipe će naredne subote, 27. aprila, predstavljati svoje škole, grad Prijedor i prijedorski Crveni krst na regionalnom takmičenju iz prve pomoći u Kozarskoj Dubici.

kozarski.com