Predstojeće kolo u Prvoj ligi Republike Srpske obilježiće nekoliko komšijskih derbija, a jedan takav odigraće se u Prijedoru, gdje će Rudar ukrstiti koplja sa Borcem iz Kozarske Dubice.

Tim Slobodana Starčevića u grad na Sani odlazi nakon poraza (1:2) u prvoj utakmici polufinala Kupa Republike Srpske od Sloge Meridian, ali sa druge strane i uz veoma dobre rezultate u prvenstvu. Dubičani su, naime, u sedam odigranih prvoligaških utakmica u 2024. upisali šest pobjeda.

“Riječ je o potpuno promijenjenoj ekipi u odnosu na jesenji dio prvenstva i sa novim trenerom. Rezultati dovoljno govore. Ovog proljeća, kao i mi, imaju jedan poraz. Jedna su ozbiljna ekipa u tranziciji i imaju mnogo brzine. Biće nam nezgodno u subotu. Potrebni su nam motivacija i strpljenje da shvatimo da prvenstvo nije završeno. Izaći ćemo na teren samo sa jednim ciljem a to je da pobijedimo”, rekao je trener Rudar Prijedora Vule Trivunović, čija ekipa je u prošloj rundi poražena u Gradišci (2:1), čime se praktično oprostila od bilo kakvih nadanja da može do trona u ovoj sezoni i povratka u Premijer ligu BiH.

“Ostatak prevenstva biće usmjeren u selektivnom pravcu, da vidimo s kojim igračkim kadrom se možemo upustiti u sledeću sezonu. Utakmica sa Borcem biće selektivna, kako za mene kao trenera, tako i za sve igrače. Vidjećemo ko će ubuduće nositi dres ovog kluba”, dodao je Trivunović.

mondo.ba