Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dr Maja Dragojević-Stojić, oglasila se na svom fejsbuk profilu povodom odluke Vlade Republike Srpske da razriješi dužnosti direktore tri zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, među kojima je Opšta bolnica u Prijedoru, upitavši koje su to kompetencije novog direktora i ocjenivši da zdravstvene ustanove ne smiju biti partijski plijen.

“Jasno je da je ovo još jedno u nizu imenovanja podobnih ljudi na veoma važne funkcije. Tako će biti sve dok se zdravstvene ustanove budu tretirale kao stranački plijen i sredstvo za ispunjavanje nečijih ličnih ambicija. Jedini način ‘ozdravljenja’ jeste depolitizacija zdravstva, ali i našeg društva u cjelini. Šansu moramo dati struci, a ne partijskoj knjižici”, navela je Dragojević-Stojić.

“Кada je SNSD preuzimao sve poluge vlasti u Prijedoru 2020. godine glasno su najavljivali da dolaze bolji dani za prijedorsku bolnicu. Кadrovske smjene koje su tada napravili nisu dale nikakve rezultate, a svjedoci smo da se bolnica iz godine u godinu nalazi u sve gorem stanju.

Prijedorska bolnica nalazi se u samom vrhu poreskih dužnika, a njen dug u avgustu prošle godine iznosio je 9,2 miliona КM. Uslovi su iz dana u dan sve teži, a vrlo često nemamo osnovne uslove za rad. Ne tako davno gledali smo one užasne slike nakon požara u hirurškoj sali, a kante i lavori po hodnicima su redovna pojava poslije svake malo jače kiše.

Takođe, nedavno smo mogli čuti da je obećana rekonstrukcija “zapela” negdje na papirima. Za razliku od toga, Vlada je veoma hitra kada treba sprovesti odluku koja je već ranije donesena u samom vrhu vladajuće partije. Postavlja se jasno pitanje – po čemu je novi direktor kompetentan da rukovodi najvećom zdravstvenom ustanovom u našoj regiji?!”, napisala je na svom fejsbuku dr Maja Dragojević-Stojić.

rtvbn.com