Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor povukao je sa dnevnog reda današnje sjednice gradske Skupštine prijedlog odluke o prodaji zemljišta u svojini grada investitoru zainteresovanom da gradi biblioteku.

U prijedlogu povučene odluke navodi se da je riječ o 200 metara kvadratnih u Ulici Vuka Karadžića, iza Ugostiteljsko-ekonomske škole, gdje investitor “MNL nekretnine” već posjeduje zemljište, a od grada je htio da kupi susjedne parcele koje se vode kao školsko dvorište.

Prijedor: Na pomolu rješenje za biblioteku koja je skoro četiri decenije podstanar

Odbornici su trebali da odlučuju o prodaji ovih parcela putem neposredne pogodbe po cijeni od 29.502 KM, ali je na početku sjednice predsjednik Skupštine grada Igor Knjeginjić rekao da je gradonačelnik povukao ovu tačku.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Gordana Vila izjavila je da joj je poznato da je nekoliko privrednika gradu ponudilo idejna rješenja za izgradnju i smještaj Biblioteke, ali da do sada nijedno nije zadovoljilo kriterijume propisane pravilnicima za matičnu biblioteku koja je podstanar u Muzeju Kozare od 1987. godine.

Vila: Zasad nijedno rješenje ne zadovoljava kriterijume propisane za biblioteku

Osim ove, gradonačelnik je povukao i imovinsko-pravni referat za firmu “Ugostiteljstvo i turizam”, kao i prijedlog odluke o oslikavanju murala na zgradi Gradske uprave.

SRNA