cjb pd-sms usluga (2)Centar javne bezbjednosti Prijedor pozvao je danas sugrađane da ispoštuju zakonsku obavezu i blagovremeno izvrše zamjenu ličnih dokumenata.

“Apelujemo da sugrađani podnesu zahtjev 15 dana prije isteka važenja sadašnje lične karte, pasoša tri mjeseca, a vozačke dozvole do samog dana isteka, s tim što je zahtjev moguće podnijeti i ranije”, navodi se u saopštenju.

Na području CJB Prijedor za prva tri mjeseca ove godine izdato je 4.070 ličnih karata, 2.439 vozačkih dozvola i 2.070 pasoša.

“S obzirom na to da predstoji sezona godišnjih odmora, a samim tim i očekivano se povećava broj zahtjeva za izdavanje novih ličnih isprava, apelujemo na građane da na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu ličnih dokumenata”, navdeno je u saopštenju.

Od novembra 2014. godine u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske funkcionioše jedinstveni SMS servis putem kojeg građani mogu da provjere podatke i dobiju obavještenja o trenutnom statusu lične karte, vozačke dozvole i putne isprave, odnosno zahtjeva za izdavanje ličnih isprava.

Uslov za korišćenje SMS servisa jeste da građanin lično prijavi broj svog mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a nadležnoj za izdavanje ličnih isprava u kojoj ima prebivalište. Upotreba SMS servisa funkcioniše tako što se pošalje SMS poruka na jedinstveni broj 091-110-122. Cijena po jednoj poruci je 0,10 KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com