taekwondo klub spartakus pd-prvenstvo rs (1)U organizaciji Taekwondo kluba „Kobra“ iz Banja Luke i Taekvondo Asocijacije Republike Srpske, proteklog vikenda održano je 18. Prvenstvo Republike Srpske za uzrasne kategorije pioniri, kadeti, juniori i seniori.

Učestvovalo je ukupno 14 klubova iz Republike Srpske.

„Boje“ grada Prijedora na ovom prvenstvu branili su i članovi Taekwondo kluba „Spartakus-PD“ sa 18 takmičara.

-Naši mladi takmičari su ukupno osvojili 18 medalja i zauzeli su ekipno treće mjesto u konkurenciji kadeta i juniora. Za najbolju kadetkinju turnira proglašena je naša predstavnica Milica Pančić – rekao je Stevica Dronjak, trener Taekwondo kluba „Spartakus-PD“.

On je istakao zadovoljstvo rezultatima svog kluba, što je, kako je istakao, veliki podsticaj za dalji rad.

taekwondo klub spartakus pd-prvenstvo rs (2)Zlatne medalje osvojili su David Velaula, Srđan Bunić, Andrej Radanović i Milica Pančić, srebrnim medaljama okitili su se Anđela Grabež, Nevena Vučeta, Olivera Švraka, Milica Marmat, Mirela Radić, Slađan Bundža, Tatjana Stojnić i Tamara Samardžić dok su bronzane medalje osvojili Stefan Stojnić, Miloš Grujić, Dragan Kvočka, Dragan Radanović, Zorana Stojnić i Marko Stanojčić.

Neprikosnoveni na ovom turniru su bili pionir David Velaula i kadatkinja Milica Pančić.

-Ovo mi je deveta zlatna medalja od ukupno 13 medalja koje sam do sada osvojio – rekao je David Velaula i dodao da sa nestrpljenjem čeka sljedeća takmičenja.

-Već drugi put sam najbolja kadetkinja na takmičenjima na kojima učestvujem. To je ujedno i moja druga zlatna medalja od ukupno četiri koliko sam do sada osvojila – rekla je Milica Pančić.

Prema riječima Milkice Dronjak, predsjednice kluba, takmičari prijedorskog „Spartakusa“ naredni nastup imaju u Karlovcu 23. maja a zatim 6. juna putuju u Brčko.

Pored „Spartanaca“ na ovom prvenstvu nastupili su i članovi Taekwondo kluba „Kozara“ Prijedor koji su u ekipnom plasmanu u pionirskoj konkurenciji zauzeli prvo mjesto i članovi Taekwondo klub „Ljubija“ koji su bili trećeplasirani u pionirskoj konkurenciji.

Tekst i foto – Taekwondo klub „Spartakus-PD“/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

taekwondo klub spartakus pd-prvenstvo rs (3)