Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas prijem za Azru Elezović, studenta četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banja Luci.

Naime, ona je osvojila treće mjesto na međunarodnoj Olimpijadi iz mikroelektronike koja je 19. oktobra održana u Jerevanu.

Elezovićeva je nakon prijema izjavila da se to takmičenje već 18 godina održava u Jermeniji i da obuhvata oblasti iz digitalnog dizajna, neke oblasti iz matematike, programiranja i radiofrekventne elektronike i da se takmiče studenti osnovnih, master i doktorskih studija do 30 godina starosti.

Inače, Elezovićeva je uz Nikolu Babića iz Teslića, koji je osvojio 1.mjesto, bila jedini predstavnik BiH na ovoj Olimpijadi.

Ovo takmičenje okupilo je oko 300 učesnika na lokalnom nivou, a u finalu ih je bilo 28 iz 14 država.

Gradonačelnik je istakao da je Grad orijentisan ka ulaganju u obrazovanje jer je to oblast koja Prijedor strateškim pristupom može dovesti u rang gradova prepoznatljivih po mladim i uspješnim ljudima. Javor je dodao da će Grad u budućnosti sve više pomagati i podržavati talentovane i nadarene mlade ljude , i shodno tome u prijedlogu Nacrta budžeta za narednu 2024. planirana je stavka Grant za podršku maldim talentima.

Na prijemu su bili i docent doktor Aleksandar Pajkanović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci i Nenad Razić predstavnik firme “Ist kod” iz Prijedora koja je, takođe, podržala učešće Elezovićeve na ovom takmičenju.

prijedorgrad.org