Područno odjeljenje OŠ „Desanka Maksimović“ u Donjim Garevcima organizovalo je školski bazar na kojem su učenici od prvog do petog razreda pokazali umijeće i kreativnost u izradi raznih ukrasnih predmeta. Učenici kažu da su im višednevne pripreme predstavljale lijepu zabavu i dodaju da su sretni što je sve uspješno završeno.

„Bilo mi je zabavno da učestvujem u izradi ukrasa i nakita, koji može da se koristi za novogodišnje ukrašavanje“, kaže Anđela Rustić, učenica 5. razreda.

“Ja sam jako sretna što imamo ovaj bazar i što je mnogo ljudi tu. Naša učiteljica nam je dosta pomogla, hvala joj na tome. Da bi sve stigli, ovo smo pripremali oko pet dana”, istakla je Mia Daničić, takođe učenica 5. razreda.

Zadovoljni su i roditelji, koji su, pored učiteljica, podržavali mališane u izradi ukrasnih predmeta. Bojana Vujčić ima djecu u prvom i trećem razredu Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Donjim Garevcima i kaže da su oni i druga djeca sa posebnom radošću prihvatili ideju da se organizuje školski bazar.

“Osjećam se jako ponosno i djeca su se baš potrudila da sve naprave i da to sve bude lijepo i uredno i da se to sve fino izloži”, kaže Bojana.

U izradi nakita i pripremanju školskog bazara učestvovali su svi razredi, odnosno učenici od prvog do petog razreda. Mlađim učenicima pomagale su učiteljice, dok su stariji dosta toga uradili sami. Bazar je bio prodajnog karaktera, a prikupljena sredstva dobro će doći da se bar malo pojača školski budžet. “Pravili smo razni nakit i ukrase, a djeca su pokazala veliku zainteresovanost i kreativnost. Pored jednog dijela koji će ići u humanitarne svrhe, od prikupljenih sredstava ćemo kupovati papir i druge potrepštine, a planiramo pred zimski raspust nešto organizovati i kupiti za učenike”, kaže učiteljica Ivana Dejanović.

Školski bazar je po prvi put organizovan ove godine. S obzirom da je sve prošlo kako je zamišljeno, u OŠ “Desanka Maksimović” u Donjim Garevcima kažu da planiraju da i u narednom periodu organizuju ovakve manifestacije i da to postane tradicija škole.

kozarski.com