Srđan Jelača iz Prijedora osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Gorana Jeličića, radnika obezbjeđenja “Sektor sekjuritija” (Sector security), koga je prije deset godina ranio hicima iz pištolja u noćnom klubu “Magic” u Prijedoru.

Radnik “Sektor sekjuritija” za dlaku izbjegao smrt: Nakon devet godina skrivanja u Danskoj uhapšen Srđan Jelača iz Prijedora

Jelača je devet godina bio u bjekstvu i prošle godine je uhapšen u Danskoj na osnovu međunarodne potjernice i izručen u BiH.

Presudu je izrekao Okružni sud u Prijedoru koji je Jelaču oglasio krivim za pokušaj ubistva. Prema optužnici zločin se dogodio 9. marta 2013. godine u noćnom klubu “Magic”, nakon što je Jelača izbačen iz kluba neprimjerenog ponašanja.

Uhapšen nakon devet godina skrivanja: Otkrivamo detalje optužnice za pokušaj ubistva u Prijedoru

“Nakon što je zatražena intervencija obezbjeđenja, Jeličić je sa kolegom došao u klub. Jelača je pobjegao iz lokala i otišao kući po pištolj kalibra 7,62 milimetra.

“Ljut sam, ne znam šta bih napravio da ga vidim”: Potresna ispovijest Gorana Jeličića, koji je jedva preživio napad prije 9 godina

“Izašao je ispred zgrade gdje je vidio Jeličića koji se tu zaustavio zbog identifikovanja lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira u “Magicu” i raspravljao se sa K.D. U namjeri da ga ubije prišao je Jeličiću i prema njemu ispalio pet metaka”, navodi se u optužnici.

Za Srđanom Jelačom iz Prijedora tragali 9 godina: Pucao radniku obezbjeđenja u testise i koljena, a zatim “nestao”

Dodaje se da je jedan metak pogodio Jeličića u desnu natkoljenicu, sa višetrukim prelomom butne kosti, te povredom arterije i vene. Ostali hici su se odbili od asfalt, a fragmenti zrna Jeličića su pogodili u koljeno, polni organ i prst šake.

www.unaworld.com/ba
Foto – pixabay