Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas pomoć Gradske uprave domaćinstvu Branimira Dobrića kojem je u požaru stradala imovina.

On je naveo da je ovaj sugrađanin juče preživio veliku tragediju i da je za nekoliko sati izgubio sve što je stekao unazad 20 i nešto godina.

Prijedor: Plamen progutao kuću, autoradionicu i vozila – FOTO/VIDEO

“Šteta je ogromna i vjerovatno će se morati sve srušiti i početi od temelja”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru prilikom posjete ovoj porodici u Čirkin polju.

On je pozvao sve ljude da se uključe koliko mogu, i dodao da će grad pomoći ne samo finansijski nego i na svaki drugi način.

“To ćemo uraditi već naredne sedmice. Još teže je što žive s roditeljima i oni na pitanje gdje dalje nemaju odgovor. Molim sve ljude da se uključe i ja kao gradonačelnik i kao građanin odazvaću se i pomoći u skladu s mogućnostima. Svi zajedno treba da shvatimo da tragedija koja je zadesila ovu porodicu treba da ujedini ljude i da pomogne svako koliko može”, poručio je Javor.

Vatra “guta” kuću: Požar u prijedorskom naselju, vatrogasci na terenu – FOTO/VIDEO

Branimir Dobrić iz Ključa je izbjegao i 1996. godine podigao kredit i kupio kuću, sagradio mehaničarsku radionicu i pomoćne objekte.

“Ni sam nisam svjestan šta se desilo. Jednostavno, nesretan slučaj”, kaže Dobrić.

U požaru su izgorjeli kuća, radionica, garaža, osam automobila i oprema.

“Ovo, koliko ljudi je došlo da mi pomogne… Imam život, imam ljude, na nogama sam, imam volju i imam vjeru. Krenuo sam od nule i opet ću. Samo, Bože zdravlja, imam prijatelje i ljude oko sebe”, dodao je Dobrić.

Iz Policijske uprave Prijedor najavili su da će u toku dana medijima proslijediti saopštenje za javnost.

SRNA
Foto – Đorđe Radulović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com