Na skijalištu na Kozari sutra će biti održan skijaški kup koji će okupiti učesnike iz prijedorskih osnovnih i srednjih škola.

Takmičenje koje organizuju Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” iz Prijedora biće održano u okviru 16. privredno-turističke manifestacija “Dani zime na Kozari”.

Organizovani prevoz autobusom kreće sutra ispred Sportske dvorane “Mladost” u Prijedoru u 7.30 časova, a povratak sa Kozare je u 15.00 časova. Učesnici koji dolaze ličnim prevozom treba da budu na Kozari u 8.30 časova.

Prijave učesnika vršiće se na stazi od 8.30 do 9.15 časova, a djeca će biti grupisana na osnovu uzrasta i pola.

Takmičenje počinje u 9.30 časova na stazi Kozara jedan, a za 13.00 časova predviđeno je proglašenje pobjednika i dodjela priznanja.

Za sve učesnike obezbijeđeni su medicinski nadzor, besplatno skijanje do 14.00 časova i jedan obrok.

Sutra će biti održan i planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” Prijedor, gdje se očekuje oko 100 planinara iz osam planinarskih društava iz Republike Srpske i regiona.

Za nedjelju, 29. januara, predviđeno je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni u 10.45 časova, svečano otvaranje manifestacije u 11.00 časova, a potom sportsko-zabavna i gastro-takmičenja ekipa iz desetak opština i gradova.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, organizator ovdašnja Turistička organizacija, a saorganizatori Nacionalni park “Kozara” i turističke organizacije Republike Srpske, grada Gradiška i opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.

SRNA
foto arhiva