Na Mrakovici će ovog vikenda biti održana 16. privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari 2023”.

Manifestacija će svečano biti otvorena u nedjelju 29. januara u 11 časova. Taj dan biće sportsko takmičenje gradova i opština, gastro takmičenje ugostiteljskih škola, lovačkih udruženja, izviđača i planinara. Biće organizovan i muzičko zabavni program.

U okviru ove manifestacije u subotu 28. januara biće održan zimski planinarski marš, dok će dio sadržaja organizovati i Klub ekstremnih sportova “Albatros” iz Prijedora. Sutra će biti održan i skijaški kup koji organizuje Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar” Prijedor.

Za posjetioce manifestacije u nedjelju 29. januara obezbijeđen je autobuski prevoz ispred Gradskog stadiona u Prijedoru od 9 do 10 časova.

Prevoz je besplatan, a radi lakšeg dolaska do Kozare u autobusu će se naplaćivati ulaz u Nacionalni park. Cijena ulaznice u Nacionalni park “Kozara” je 2 KM i ona je ujedno i kartica za tombolu u kojoj će se od 15 časova dijeliti nagrade sponzora. Za djecu do 15 godina ulaz u Nacionalni park je besplatan, saopštili su organizatori.

kozarski.com