U agenciji “Kompas turs” koja je vodila osnovce iz Prijedora na Jahorinu, potvrdili su da će roditeljima biti vraćen dio novca zbog prekinutog izleta.

Desetine učenika prijedorskih osnovnih škola razboljelo se na ekskurziji na Јahorini – VIDEO

Tokom škole u prirodi na Jahorini, više od trideset đaka OŠ “Petar Kočić”, smještenih u hotelu “Nebojša” dobilo je stomačne tegobe, a 18 učenika je završilo na infunziji. Đaci su se sinoć vratili sa izleta, a inspekcija je danas uzela uzorke iz hotela kako bi se utvrdio razlog oboljenja.

Na infuziji završilo 18 osnovaca iz Prijedora, vratili se sa Jahorine

– Sa djecom je u pratnji bila i doktorica koja je reagovala čim su se pojavili prvi simptomi i učenici su upućeni dalje na Pale. Prema riječima doktorice, manja je vjeroatnoća da je došlo do trovanja hranom, jer je od 90 učenika, njih 32 imalo simptome. Veća je vjerovatnoća da je neko već od učenika ili odraslih imao virus koji je prelazan i koji se samo umnožavao – govori Mladen Račić, direktor agencije “Kompas turs”, za Srpskainfo.

Roditelji prijedorskih školaraca ogorčeni: Da smo znali za ranije slučajeve, ne bismo ni slali djecu na Jahorinu

On kaže da je ova škola u prirodi koštala 240 KM, te da će roditeljima biti vraćen dio novca za nerealizovane aktivnosti. Izlet se završio jedan dan ranije.

“Inspektorat će utvrditi uzrok”: Trivićeva poručila da se Hitnoj pomoći javilo oko 40 učenika iz Prijedora koji su boravili na Jahorini

Račić je potvrdio da je nadležna inspekcija danas uzela uzorke vode i hrane u hotelu, čiji se nalazi očekuju, te da je kontrolisana i sama agencija, ali da nije pronađeno ništa negativno u njihovom radu.

“Nikada se ništa slično nije desilo”: Nakon zaraze đaka iz Prijedora na Jahorini, otkazane sve ekskurzije u hotelu – FOTO

– Vrlo mi je neugodno da se ovako nešto dogodilo, najbitnije je sada da sva djeca budu zdrava – ističe on.

Račić podsjeća i da je grupa djece iz Prijedora, iz druge osnovne škole, nekoliko dana ranije bila u istom hotelu na Jahorini i da nije bilo nikakvih problema.

srpskainfo.com